Dobrodošao, ljubitelju rajčica...

Cherokee Purple Heart

Cherokee Purple Heart
8,00 kn

Availability: Out of stock

Cherokee Purple Heart je srcolika predstavnica Cherokee linije kojoj je izvorišna jedna od najukusnijih ljubičastih sorti (mnogima i najslađa i najukusnija) - Cherokee Purple. Iako sve sorte u liniji imaju zajedničkog pretka, okusima se značajno razlikuju, ali sve ih krasi doista fantastična aroma, velika rodnost i robusnost biljke. 


Tako je i s Cherokee Purple Heart - vrlo rodna, odličnog slatkog okusa s natruhama kiselosti. Vrlo intenzivnog okusa. Mesnata poput klasičnih "volovskih srca", ali istovremeno i sočna, što ju čini odličnim izborom za salate. Tekstura mesa je svilenkasta, boja je duboko ljubičasta. Uz Heart Berkeley Tie-Dye, meni jedna od najdražih srcolikih sorti, što zbog okusa, što zbog rodnosti. 


Vrlo rodna, robusna biljka. Plodovi su najukusniji ako su u sjeni lišća, na suncu poprime nestandardan okus (prokuhaju na suncu, kao i sve rajčice), odnosno okus koji je jednak svim prokuhanim rajčicama, neovisno o sorti. 

Description

Details

Cherokee Purple Heart je srcolika predstavnica Cherokee linije kojoj je izvorišna jedna od najukusnijih ljubičastih sorti (mnogima i najslađa i najukusnija) - Cherokee Purple. Iako sve sorte u liniji imaju zajedničkog pretka, okusima se značajno razlikuju, ali sve ih krasi doista fantastična aroma, velika rodnost i robusnost biljke. 

Tako je i s Cherokee Purple Heart - vrlo rodna, odličnog slatkog okusa s natruhama kiselosti. Vrlo intenzivnog okusa. Mesnata poput klasičnih "volovskih srca", ali istovremeno i sočna, što ju čini odličnim izborom za salate. Tekstura mesa je svilenkasta, boja je duboko ljubičasta. Uz Heart Berkeley Tie-Dye, meni jedna od najdražih srcolikih sorti, što zbog okusa, što zbog rodnosti. 

Vrlo rodna, robusna biljka. Plodovi su najukusniji ako su u sjeni lišća, na suncu poprime nestandardan okus (prokuhaju na suncu, kao i sve rajčice), odnosno okus koji je jednak svim prokuhanim rajčicama, neovisno o sorti. 

Additional Information

Additional Information

Boja Rajčice Ljubičasta
Dodatno svojstvo boje No
Tip ploda [oblik/veličina] Srcolika
Način rasta\zriobe Cijelu sezonu, Kante\pitar, Vrt
Oblik lista Rajčica
Vrijeme do ploda Kasna, Srednje
Broj sjemenki 10
Reviews