Dobrodošao, ljubitelju rajčica...

Džinovski

More Views

Džinovski
8,00 kn

Availability: In stock

Džinovski je sorta koju je, pod tim nazivom, popularizirao simpatičan Živojin - uzgajivač iz Srbije, ponekad ju nazivavši i "srpskim jabučarom", no jasno je da se izvorni naziv vjerojatno izgubio vremenom. Kako god se izvorno zvala, njemu u čast ću ju zvati "Džinovski". :)


Prije par godina sam ju poželio imati, što zbog njegovih živopisnih opisa same rajčice, što zbog svojstava koja su se mogla vidjeti i o kojima je govorio. 2018. mi je to napokon pošlo za rukom zahvaljujući legi Ivanu, koji mi je dao sadnicu. Erda, hvala! :)


Već na prvi pogled plod je izrazito mirisan, onaj ugodni miris rajčice. Meso je jako lijepe svilenkaste teksture. Plodovi su doista veliki, džinovski (srpski za divovski), no iako veliki - iznimno ukusni


Okusom je odlična - intenzivan okus rajčice - odlična kombinacija kiseline i slatkoće - vrlo intenzivno, vrlo ujednačeno. Onaj pravi starinski okus, prava starinska rajčica. I mesnata i sočna istovremeno, što nije čest slučaj za ovako veliku mesnatu rajčicu. Iako je 2018. godina bila s puno vremenskih promjena i s puno vrelih dana - odlično se držala. Okusom doista spada u top nekoliko crvenih sorti i planiram ju uzgajati svake godine. 


Sama biljka je vrlo robusna, jakih grana i izuzetno jakih petljki. Naraste do 180cm i svakako joj dajte prostora. 


Količine sjemena ove godine - vrlo ograničene!Ukratko - vrhunska! :) 

Description

Details

Džinovski je sorta koju je, pod tim nazivom, popularizirao simpatičan Živojin - uzgajivač iz Srbije, ponekad ju nazivavši i "srpskim jabučarom", no jasno je da se izvorni naziv vjerojatno izgubio vremenom. Kako god se izvorno zvala, njemu u čast ću ju zvati "Džinovski". :)

Prije par godina sam ju poželio imati, što zbog njegovih živopisnih opisa same rajčice, što zbog svojstava koja su se mogla vidjeti i o kojima je govorio. 2018. mi je to napokon pošlo za rukom zahvaljujući legi Ivanu, koji mi je dao sadnicu. Erda, hvala! :)

Već na prvi pogled plod je izrazito mirisan, onaj ugodni miris rajčice. Meso je jako lijepe svilenkaste teksture. Plodovi su doista veliki, džinovski (srpski za divovski), no iako veliki - iznimno ukusni

Okusom je odlična - intenzivan okus rajčice - odlična kombinacija kiseline i slatkoće - vrlo intenzivno, vrlo ujednačeno. Onaj pravi starinski okus, prava starinska rajčica. I mesnata i sočna istovremeno, što nije čest slučaj za ovako veliku mesnatu rajčicu. Iako je 2018. godina bila s puno vremenskih promjena i s puno vrelih dana - odlično se držala. Okusom doista spada u top nekoliko crvenih sorti i planiram ju uzgajati svake godine. 

Sama biljka je vrlo robusna, jakih grana i izuzetno jakih petljki. Naraste do 180cm i svakako joj dajte prostora. 

Količine sjemena ove godine - vrlo ograničene!


Ukratko - vrhunska! :) 

 

Additional Information

Additional Information

Boja Rajčice Crvena
Dodatno svojstvo boje No
Tip ploda [oblik/veličina] Velika
Način rasta\zriobe Cijelu sezonu, Kante\pitar, Vrt
Oblik lista Rajčica
Vrijeme do ploda Kasna, Srednje
Broj sjemenki 10
Reviews